BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Wednesday, June 15, 2011

~A.B.J~

~~A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,W,X,Y,ZzzzZ~~
(okey,xdak kaitan pun dgn entry ni..hoho)

ABJ means Air Batu Jagung

Ada yg pernah dengar or minum x??
Coz bila ak mai stdy kat ukm nih..
Ramai yg xtau..huhu
ABJ ni ala2 cam ABC(Air Batu Campur)
Cuma bahannya just jagung manis n susu je~

Okey..ni da terover sikit ye..xde ice cream pun  sbnrnya..hihi

Ak mmg suka gila la minum mende ni
Bermula bila masa kecik2 dulu time skul ren
Mak ak selalu suh ak pi beli pisang goreng(kat tganu=goreng pisang,ok sama je sebnrnya..=p)
Kira rajin la pi kayuh beskal tlng mak pi kedai..hehe..
Skunk pun rajin gak..suma dh bkn bskl..

Eh..berbalik semula sal ABJ..=,='
Ak ingat lg, mula2 family besa order ABC(Air Batu Campur)
Then anak laki makcik kedai tu cadang ak try beli ABJ
Ak try la..haa~~ memang perghh la...
Dah la ak mmg suka jagung..hoh0
Pastu ak slalu beli kat situ..
Tapi family ak tetap lebih prefer ABC..
Huhu
(Xpe, xkisah..ak leh minum sorang2..haha)

Sampai la ada 1 kes tu yg wat ak xpi dah kedai tu..
(huhu,mls citer..=P)
Skunk kedai tu dah tutup sbb gov nak tanah tu..
Kedai tu mmg laku, lagi2 dkt dgn perumahan n kedai runcit..
Kira strategik la..
Tp tu la, dah xde..lama dh..since ak skul men kot tutup..
Kedai len ak try usha, cam xde hrpn je de ABJ sedap camtu..huhu

Pastu dtg study cni..kira2 semester dua la..ak tetiba teringat kat ABJ..
Time short sem kemengidaman ak makin parah..hahaxs
Time ni bwk sco0ter, so apa lg..
Memberanikan diri carik ABJ kat luar ukm..
Abraham Misaki@Misa, Syarifah Nurrisyma n Yuyu Mato (nama FB) mmg jadi mangsa ak..haha
Thanks n sorry korang,..
Tp frust kot..
Org kat kedai pun xtau pe tu ABJ..
Siap ak yg ajar camne nak wat..
1st,kat kedai biasa2 je..
Leh lyn lg kerenah ak ni..
wp0n xmenjadi..huhu
2nd carik, kat kedai 'tett'..kat area bndr,femes gk..huhu
Ak dah explen awal2 camne..
Bila ak teg0 time dia tngh wat,dia pi letak air manisan gak..
Dia leh mrh ak balik..
Cashier dia pun sama je..
Syarifah=saksi

Huhu..xpela..ada org kata kat ak, 'terima je apa yg ada..'
Akhirnya minum dgn ati yg 'gembira'.....
Aaaddoo00oiiiiiii (gaya sebutan misa =P)
Sabo00 jela..Malas dah ak pi kedai tu..
(kunun la..hee)


Yg atas tu cendol, kiri abc kanan abj..ak suka tiga-tiga..=D




p/s :: kpd yg nak tau sgt apa tu abj..ni la....hee..diingatkan just ais kisar,susu n jagung manis ye... ^_^


3 comments:

m!$@ki said...

hahahahahahahaha...

komen 1: ko dh xg kedai tu sbb abg tu ngorat ko kan???? hihihi..
komen 2: aku xpenah rse ABJ nie..tp ak tngok gmbr pon dh tau sedap...hehehe...
komen 3: sorry sbb xdpt nk tlg ko crikn kt cnie sbb ak lngsng xtau rupe or bntk ABJ nie...hahahaha

mIsS n_n said...

hahahaa...helloo~~
reply 1::mana de..ngarot la misa..
reply 2:: memangggg~~jom balik umah ak!! hoho
reply 3:: skunk dah tau kan?? jom temankan okay..=P

Anonymous said...

dop habis2 ABJ die..hish3..
ingat yer..dopleh minum ais ngat..,