BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Saturday, December 31, 2011

~ SI DIA YANG BERNAMA H ~

Baru je lepas layan citer Ombak Rindu
Okay..org lain dah 'basi'da ak baru nak tengok
Tu pun sebab dtg umah pak n mak sedara, dia mintak tolong jaga anakdia  a.k.a kazen ak
Baru je sampai malam td lam kul 9 lebih, dia offer OR yg dia download
Offer sekali dgn Mcd..hoh0
So layan la OR sat (2jam kot..sat la sgt..=.=)
Lagak mcm xde exam je..haih~

Motif wat entry ni..
Bukan nak cakap sal sape2 pun
Then sesaje rajin nak update entry berikutan layan citer ni la
Ak teringat lak si nama watak hero lam citer ni
HARIZ
kenapakah..??

Ni la nama laki feveret ak..
Cuma ejaan je lain
dulu ak penah suka nama 'HARIS'
Xtau nape..haha
Tapi honestly xde kaitan dgn sape2 yg hidup ataupun sudah meninggal
Sbb sampai skrg ak xpenah jumpa lg org yg bernama HARIS ni 
Sama ada yg lebih tua/sebaya/muda drp ak

Fitri Haris ada la..
Tu pun org panggil die 'Fitri'
Harith ada.. my lil kazen
Yg ak kena jaga ni..
1 lg, Faris pun ada..geng skul n kolej..
Yg betol2 pggl Haris xpenah ketemu lg..hoho

So misi pencarian dimulakan
Haha
Perlu ke? *xkebuluq lg aih*
Ngarut saja sih pepagi buta ini ^^"


*Okay time to continue my study.. tp mcm da ngantok je...huwaa~~*

makin dekat nak exam makin rajen lak update blog..camne niiii...wuwu~ blog please block sy..T.T
hilang fokus =.=

Friday, December 30, 2011

~ DUGAAN PENGHUJUNG 2011 ~

KELU
PILU 
HARU
SEBU

huhu..ayat nak selari je..ngengada ak=.=

Dia sakit lagi..
Hari tu family ak dtg
Ak tukar la isi dia jap
Sbb family segalanya buat ak
Biasa kalau ak tukar ke tutup ke
Memang dia akan sakit
Tapi 2,3hari je..
n macam ada gak harapan dia bagi kat ak
Tapi kali ni mula2 ada harapan 2hari
Tapi skrg dah xde langsung
Mcm xkan sedar dah
Ak xnak hantar dia ke hospital
Xnak rawat dia
Kejam kan ak..
Ak takm0 isi dia hilang lagi macam 1st time hari tu
Tapi ni mcm xleh tengok dah dia
Sebab mcm ni ak xdpt cari orang2 lain 
Sbb dalam dia ada camne nak panggil orang2 tu
Tugasan masih belum selesai
Tap keadaan dia dh 'menyelesaikan' ak
Habis laaaa
Awak, saya kecewa niiii
Bangunlaaaa
Huhu
Hari tu saya dah kehilangan seangkatan dengan awak
Korang kesayangan saya
Sampai hati kan awak pun nak tinggalkan saya mcm yg saya dah hilang tu
Alahaii
Sedihnya saya tak dapat bersama awak masuk tahun baru ni
Awak, bangunnnnn laaa
Saya jatuh la mcm ni =((


*Mata ini x lagi mengalirkan titisan ..mungkinkah hati sudah keras..Ya Allah..ak tahu ak sedang menipu diri..Menahan tangis lebih sakit dari melepaskan..m0ga KAU kuatkan ak...*

~ H W H ~

Sudah cukup tujuh bulan kesakitan tu
Dan tinggal lagi sehari sisa dua ribu sebelas
Harapan tetap digarap moga ada sinar kebaikan saat menginjak setahun lagi
Doaku moga rasa itu pulih sedikit demi sedikit
Meski makan waktu
Saat ini masih tercari-cari mana keikhlasan
Agar tiada paksaan di setiap qalbu
Ku pohon redha dan pertolongan-MU, ya RABBI..




~ Hablumminallah wa Hablumminannas ~

Wednesday, December 28, 2011

~ BERSERAH ~

YA ALLAH

Bantu hamba-MU ini
Tiupkan rasa keikhlasan dalam sebuah kemaafan

YA ALLAH

Bantu aku
Kuatkan hati ini walau sakit terasa

YA ALLAH

Bantu hamba-MU ini
Tempuhi kesukaran demi keredhaan-MU

YA ALLAH

Bantu aku
Tetap berusaha walau ambil masa

YA ALLAH

Walau payah, Walau sakit, Walau panjang waktunya
dan mungkin meluah kata itu lebih mudah dari menghadapi
Namun aku tetap mendoakan ada sinar dari-MU..




~ KEOMBAKAN KERINDUAN ~

Skunk ni suma nak duk ckp2/post sal Ombak Rindu kan..
Yela~ citer yg ngah h0t skunk..
Ak jela yg kesabaran diri c0z xteng0k pun lagi..
Huhu
Cepatla leh downl0ad.. T.T


ni citer..



Ni kan citer adaptasi dari n0vel..
Ombak Rindu mmg salah 1 n0vel feveret ak time dulu kala
Seingat ak, time form1 ak beli novel ni
N0vel2 Fauziah Ashari antara yg best lam koleksi ak
Pergilah Sepi pun best (yg ni before dia wat Ombak Rindu)
Okay,..ak dah lama xbeli novel Alaf 21.. =,="

ni novel..

Ak tahu dari senior ak kat UKM, Kak Ayin time bulan bape ntah
yg Ombak Rindu akan dibuat citer
Waa..memang teruja..
Duk tunggu jugak bila kuarnya
Tapi tu la..
Xtengok lagi.. (Ni ke gaya org teruja..=.=)

Lagu & lirik pun layannn~ ^^


video

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya 'tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta teragung
Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


*Tuhan..tolong tetapkan hatiku..Untuk pegang pada prinsip..*

okay..continue study..^^'

Sunday, December 25, 2011

~ EXAM OH EXAM ~

Finally~~~
It just around da c0rner!!


Okay..sekejapnya masa...
Fuh...rasa mcm baru je lagi final exam utk sem1 tahun 1
Skunk da nak final exam utk sem1 tahun 2

Perbezaan terasa..
Hanya ALLAH yg tahu..

Mestila beda examnya
Dulu 1st year skunk 2nd year..^^

Persamaan..
Hm..still kelam kabut
Dulu masa 1st year maybe sbb masih xdpt nak c0pe sgt dgn new life
*yela..duk rasa still student kat skul lg..=,=" *

2nd year life 
Terasa kelam kabut gila
Setiap subject nak kena wat program n lect nilai dari ctu
Then da kena wat mini thesis, wat kajian da
Memang stressss
Tapi dari sudut +, ak amek sbg persediaan nak wat thesis nnti, insyaAllah
Pastu dgn tanggungjawab
Ak xmengeluh..tp mmg keletihan terasa
Lagi2 bila xmanage time bebetol
Sem ni jugak byk sungguh dugaan dari-Nya
Mungkin semua ni untuk uji kekuatan & ketabahan diri
Allah takkan uji melebihi kemampuan hamba-Nya
InsyaAllah
.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Well, berbalik pada E.X.A.M

Skunk ni kat UKM ngah study week
Haa time ni la, bg sesape yg mmg study la katanya
Nak kena t0p-up makanan kat bilik, nescafe ke pe ke
Yela, otak penat diguna, pastu perot mesti lap0 je kan
*ak mcm ni..huhu*
Tapi dinasihatkan la..jgnla memakan megi+nescafe berlebihan dos
Xpclly bagi org2 tertentu yg tak tahan dgn akibatnya
Bagi yg berdegil, n0 hal~ sy xpe,kuat ^^

~ kebarangkalian keadaan time study n exam week ~


Tertido time study..*besa sgt haih*


Refill stok lam loker kat bilik

Time2 ni la nak demam..*exam fever*


Bila study x habeh..mak aii...=.=



Terketar2 nak habes masa jwb..*besa ak time ni la dtg idea, tulis slg smpt,..*

Lagi best bila xtahu, jwb merapu..~ ^^


HOHO..yg tu suma cth dari sudut kureng (+) la.. m0ga kita suma (yg nak exam expcllynya..) dapat sama2 mempositifkan diri n cara kita spnjng study n exam ni (patotnya  + sokmo =.=) 

USAHA+DOA+TAWAKAL



~CHAIY0K2 utk diri sendiri n semua yang bakal menghadapi exam expecially di  IPT khususnya di UKM~

!!~nakdekannakdekannakdekannakdekan~!!

^___^

~ . . . . . . ~


Terasa hati yang sudah sampai tahap tiada lagi titisan
Jauh tersemat dalam lubuk sekeping hati

Tuesday, December 13, 2011

~ SAAT ITU PASTI ~


..Akan tiba ketika tiada lagi kata..
..Akan tiba masa tiada lagi tawa..
..Akan tiba saat tiada lagi sendu..
..Akan tiba waktu tiada lagi aku..

Saat itu jangan ditangisi
Cuma hadiahi aku 'sesuatu'
Bantu aku 'sejuk' di sana..


..sahabatakurindukamu..



Wednesday, December 7, 2011

~ T U T U P ~

Ya Allah..
Aku ingin tutup kisah itu kisah ini
Aku ingin keadaan yg normal seperti sediakala
Aku ingin leraikan keserabutan ini
Aku ingin sekali...

Andai ada 'kekuatan'
Mahu rasanya diputar kembali 
masa dan waktu..
Namun itu semestinya mustahil
"Life must go 0n
Go through it, Face it! "

Cuma aku tahu hati ini
Aku punya sekeping hati yg sukar diubah utk sesuatu hal tertentu
Walau disogok dengan ayat2 yg berulang kali
Tahap 'kekentalan' hati ini untuk itu
Hanya Allah yang tahu..

Hey kamu wahai Insan hamba Pencipta Alam Semesta

Dia itu seperti abgku
Dia ini spt adikku
Dia itu hanya teman
Dan dia ini sahabat
Tiada yang lebih drp itu
Dalam hati ini, hanya DIA yg tahu..
Cukup sudah mereka cerita
Cukuplah menabur fitnah
Hentikan tohmahanmu
Hentikan andaian 'ngak logikmu

Kaki ini dilangkah ke sini
Jasad ini disorong ke sini
Hanya kerana
Jihad ilmu

Fahami aku
Pintu hati ini memang sudah lama ditutup
Tujuan asal itu masih dipegang

Aku tak mahu menjadi spt segelintir insan
Dtg ber'jihad',..bertemu,mencuba,melepaskan,menyakiti
Itu penyeksaan jiwa rohani
Aku tak mahu menjadi salah seorang drp itu
Biar diri ini 'zero' dengan itu, 
dari mula datang sampai 'segulung kertas' di genggaman

Memang..
Bicara lebih mudah 
Sedangkan kemungkinan itu ada
Kerana itu sememangnya fitrah
Dan semua itu kehendak-Nya
Namun biar hanya DIA sahaja yg tahu 
apa isi hati ini
kerana DIA Pemiilikku...




Monday, December 5, 2011

~ R I N D U ~


video

Rindu pada Insan yang telah Tiada..
Rindu pada Insan yang telah Pergi..

..samaadapergikeranahakikiatautidaksungguhakurindu..


Aku ingin ziarahi kamu....Al-Fatihah..