BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Sunday, July 31, 2011

~SABRUN JAMIL~


Ku harap masih mampu menahan sabar dengan segala penipuan dan permainan itu 
Cuma jangan sampai kesabaranku tinggal negatif.........

Namun
Aku yakin "Sabrun Jamil"
Setiap yg berlaku pasti ada sebab dan hikmahnya

Satu sahaja...
Terima Kasih ku ucapkan
Kerana uji tahap kesabaranku

Nak uji, Nak test, Nak try, Nak cabar
Silakan~~

"MARAH ITU MUDAH, SABAR ITU INDAH"
~(SOLUSI"31)~

(^_^)


mood::sbnrnya geram~ huhu..tp yg penting sabar..

~AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN~

يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡڪُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِڪُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ
Maksud: Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertakwa. 
(Al-Baqarah:183)



"Wahai manusia, sungguh telah datang pada kalian bulan Allah dengan membawa berkah rahmat dan maghfirah. Bulan yang paling mulia di sisi Allah. Hari-harinya adalah hari-hari yang paling utama. Malam-malamnya adalah malam-malam yang paling utama. Jam demi jamnya adalah jam-jam yg paling utama.Inilah bulan ketika kamu diundang menjadi tetamu Allah dan dimuliakan oleh-Nya. Di bulan ini nafas-nafasmu menjadi tasbih, tidurmu ibadah, amal-amalmu diterima dan doa-doamu diijabah. Bermohonlah kepada Allah Rabbmu dengan niat yang tulus dan hati yang suci agar Allah membimbingmu untuk melakukan shiyam dan membaca Kitab-Nya" (Kutipan khutbah Nabi Muhammad Rasulullah SAW dalam menyambut Ramadhan)


~MARILAH KITA SAMA-SAMA~


Di kesempatan ini, saya dengan rendah hati ingin memohon maaf atas segala kekhilafan yg telah sy lakukan sama ada secara sengaja mahupun tidak sengaja..m0hon maaf andai ada kealpaan, ketinggian hati, kedustaan lidah dan kecerobohan akhlak..Sesungguhnya segala yang baik itu datang daripada Allah SWT dan segala yang buruk itu datang dari kekurangan diri sy sendiri....

Perbanyakkanlah ibadah sepanjang bulan yang penuh berkah ini..rebutlah peluang selagi masih diberi ruang oleh Yang Maha Pencipta.. Siapa tahu mungkin Ramadhan ini merupakan Ramadhan kita yang terakhir..m0ga Ramadhan yg tiba ini dapat kita lalui dengan penuh istiqamah dan tawaduk..InsyaAllah..

~..Hapuskan dendam, Bersihkan hati, Luruskan niat untuk hadapi bulan yang penuh hikmah..~

video
~..suka hayati..~


 (= SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA YANG BERAGAMA ISLAM =)


..Selain beribadah di bulan puasa, pasang niat nk belaja masak,mahirkn yg dh lama xwat n timba ilmu baru..hoho,ber'cross-stitch n ber'buku'..mampu ke x ntah..=,="..



Saturday, July 30, 2011

~DUA PULUH SATU~


26JULY1990-26JULY2011

Hoh0~~ im 21 rite n0w..!! okay,dah tua =,="
WARNING to my parent~ haha..xleh bla~~
Kata orang, umur 21 kunci "kebebasan@kemerdekaan" buat remaja.. 
Terutama laki2..ek??
Orang yg ckp..n0t me..hoh0~
Tapi bagi ak,sama je..
Ak tetap ak..Nadiah tetap Nadiah.. =P
Pape yg perlu refer parent n family, ofcoz kena refer..
InsyaAllah,xkan sekali2 belakangkan family expecially mak abah..
Tanpa mereka,xdela ak di muka bumi ni..huhu~

Okay..kat entry ni sesaja ak nk copy paste sikit wish2 yg ak tertaching..or drp yg rapat2 dgn ak..mcm tahun lepas, awal pagi aku de lam bas, tahun ni pun sama..so kbykn wish ak dpt lam bus..huhu~
THANKS korang~!! ^^  

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Selamat Hari Dilahirkan (Selama 21 tahun)..moga menjadi anak yg solehah..

26july2011 00:13


Hb kakakku yg dbnci!!, syg la ckit~ ;p oke2.hdioh kte ne plg bsor.smga pnjng umo.doa tu.kre hdioh r. =P
26july2011 07:46

Hepy besday nadiah.. Sm0ga pjg umur murah rzeki n hepy slalo..Btw thanx a lot 4 evrythg.. Take care..
26july2011 00:00

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ۩ஜ۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
SELAMAT HARI JADI YANG KE 21. SEMOGA MEDAPAT KEJAYAAN DAN KEBAHAGIAAN DI DUNIA DAN AKHIRAT
- ORANG KAMPONG MALAYSIA -
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ۩ஜ۩ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

25july2011 02:42

akak shomel!!epi becoming befday!!may Allah bless u~~
syg akak shomel banyak2!! ♥
25july2011 09:37


happy birthday, semoga drahmati, dberkati n bjaya dunia akhirat. smoga pjg umur, djauhkan dr msalah. *wish awal takut ttidoq n esok pg x sempat*
25jul2011 23:35


Happy bestday kakak!may god bless you! Hope success in ur future! Thanks semue!Rindu roomate sufi ni! :)
25july2011 23:48

Ya Allah, berikanlah insan ini kejayaan, ketenangan & kebahagiaan agar dia stiasa t'syum wlau ku xdpt mlihatnya ktika ini..Hepi besday nadiah!!
26july2011 00:01


"Shamat ary dijadikan, Miss Nadiah Nashir.. 21thn..m0ga kamu ter0s sukses lam id0p n jgn nakal2..^_^ ingat tau..kita jumpa..nadiah baru balik kan..org try turun tganu,xpun nadiah naek la phng..rindu giler.."
26july2011 00:03


selamat hari lahir adekku Nadiah Nashir~!! (^____________^) V

hope u keep being strong~♥ ♥ ♥
26july2011 00:05

Nadiah..hepi bfday lil sys~a year 0lder, a year wiser..turn all da difficulties int0 a strength f0r urself..amin..
26july2011 00:05

Salam..hepy besday..May Allah bles u..May al ur dream n wish c0me true..uhibbuki fillah..
26july2011 00:07


saenghil chukha hamnida my dear chingu! syg kamu...rndu kamu....damn much....^_^
26july2011 00:08

H0h0~burfday 2 u,,! Wish u have a g0od life,,Hopefully u get what u want,,hee~
26july 00:08



Salam.. Ting ting.. Jam 12 dah cinderella.. Hepi bday.. Mga pnjang umo n murah rzeki. Gud luck dlm pe je yg cin lakukan. Luv u..
26july2011 00:16


kak nadiah!!! selamat hari lahir dari adikmu...haha..
26july2011 00:18

yunk...epi bday 2 u...mish u so much!
26july2011 00:29

Tetiba pulak alarm bbunyi. Rupanya ingin mengingatkan tentang hari istimewa sahabat kita ni.Happy Birthday ye. Jgn lupa esok pegi la daftar sbgai pgundi.
26july2011 00:33

hepi besday....
ko ske anak banyak ke anak sikit....
26july2011 00:58

rindu kt Nadiah Nashir...pepon happy birthday kt dye...hihi X)
26july2011 01:15

To my beloved Junior, Happy Birthday Nadiah Nashir May Allah bless you :)
26july2011 06:02

Assalamualaikum... bila hati bertaut atas rasa cinta dan kasih kerana Allah.. tiada yg lebih brharga di dunia ini mlainkan perjuangan di jalanNya.. DEMI ALLAH! Dia x kan mninggalkan pjuangNya ini sndirian slagi mereka x brpaling drNya.. Smoga prtambahan usiamu seiring dgn kematanganmu seiring dgn kkuatanmu sbagai pjuangNya.. Slamat mnyambung helahan nafas yg seterusya... May Allah bless u.. amin...
26july2011 07:17

kakaq~selamat hari dilahirkan kedunia...!!hve a blssd n blast!♥♥('',)
26july2011 13:49

happy befday to y0u, hppy befday to y0u, hppy befday happz befday..happy befday t0 nadiah..slamat hri jadi my best friend.. wish u happy always, dmurahkn rezeki, dpermudahkn sgale urusan dn sntiasa dlm rahmatNya..amin..
26july2011 14:56

If there's something that you're dreaming of then may it all come true, because you deserve it all...HAPPY BIRTHDAY.
26july2011 17:38

happy BIRTHDAY budakk :P eh. mudaaa lagi. silaa kekal jambu okehhh. may Allah bless you my dear, be happy. xmo nanges-nanges lagi dah. dah MATANG. hahaha :)
26july2011 23:46

Hepy besday Nadiah Nashir.. Semoga panjang umur.. Murah rezeki.. dan sihat selalu.. Selamat beristirehat bersama keluarga.. =)
26july2011 23:58 

dear!!sorie lmbt wish..uhuhuh...selamat hari lahir Nadiah Nashir a.k.a unnie..sorie sgt3 lmbt wish...2 hari nie xon9 pn..uhuhu..hari pn xingat..sorie sgt3 dear..uhuhu may ALLAH bless u olwez..thx 4 being my bestfrenz dear...insyaALLAH sahabat selamanya..i'll olwez b there 4 u..♥♥♥♥
27july2011 00:10


Happy belated birthday. hope peroleh kejayaan dunia akhirat, n hope bertambah matang n positif sejajar dgn meningkkatnya usia.
27july2011 00:27

my dear Nadiah Nashir shomel~~ epy besday 4 u!! s0ry wish lmbt kat cni..saja2 jer n0p post Ct Mirza duk atas2..xpyh nadiah scroll2 down..hehex..syng kamo0! h0pes u stay wit ur go0d attitude..wlpn mnja+lmh lmbut tp leh jd tgs+grang..hahax..miszzz u!!
27july2011 06:33

SAYANG, HAPPY BDAY..:)
semoga berjaya dan gembira selalu
anda wanita muslimah yg bek n cantik..
p/s: I LOVE U..
27july2011 18:11

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Ni je yg ak dpt wat..abadikan kata2 korang lam diari mayaku ni~~ wuwuwu...



~Kat sini gak ak nak share sikit bait2 ayat (chewah =,=" ) yg ak baca lam majalah solusi edisi 24~

" Setiap kali menyambut ulang tahun kelahiran, ucapan sewajarnya bukanlah "selamat panjang umur" tetapi "selamat pendek umur". Hal ini kerana tempoh mati seseorang telah Allah tetapkan di dalam rahim ibu lagi. Ertinya, semakin hari, semakin dekat langkah kita menuju ketetapan itu. Maknanya, semakin hari semakin pendek umur kita. Ya, hari ni setapak lagi kita menghampiri tarikh kematian kita.."


Tersentuh ak membacanya...huhu..tp bukan niatku share ayat ni, nk kondem korang wish slmt pnjg um0 kt ak..ak p0n sllu je wish cmtu gak time burfday org..yela,,xkn nk wish "slmt pndek umo" kot..sentap ati mak,nak~~ wuwu..just wat peringatan buat semua n juga diri ini...

Okay, Last but n0t Least ~cam esei EST lak~ =,=" Di sini nak titipkan ucapan TERIMA KASIH YG TIDAK TERHINGGA BUAT KEDUA IBUBAPA KU..Emakku, Wan Maziyah binti Wan Ismail yg bertarung nyawa melahirkan ak ke muka bumi ini dan Abahku, Abdul Nashir bin Ali yg membanting tulang mencari nafkah buat kami sekeluarga..Terima kasih sbb jaga ya dari kecik smpai skrg..Keluargaku Keutamaanku..=)




~dulu duk tunggu um0 17..kunun sweet17 bagai..haha..skunk dah 21..pantasnya waktu berlalu..huhu~

*entry ni siap b4 entry Kau Sahabat Kau Teman..tersentuh hati baca kembali wish arwah...terasa baru je.... ='( 


~KAU SAHABAT KAU TEMAN~

Munsyid :: Hijjaz

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati


Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati


Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa


Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi


Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami


Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Sahabat..suatu ketika dahulu kita bersua
Kau hulur salam persahabatan
Lalu ku tersenyum menyambutnya
Saat suka duka kaulah teman

Tiba waktu kita terpisah di alam fana
Sempadan negeri menjarakkan kita
Kita masih bisa berbicara bergurau senda
Janji dipateri mahu kembali bertentang mata

Oh sahabat..
Kini kau pergi meninggalkan ku di sini
Tanpa sempat kita ketemu
Kau telahpun pergi mengadap Illahi
Seketika aku tersentak saat menerima khabar itu

Sungguh..aku terkilan
Kerana kita tak sempat ketemu
Dan aku juga tak mampu ziarahi jenazahmu
...............


"Shamat ary dijadikan, Miss Nadiah Nashir.. 21thn..m0ga kamu ter0s sukses lam id0p n jgn nakal2..^_^ ingat tau..kita jumpa..nadiah baru balik kan..org try turun tganu,xpun nadiah naek la phng..rindu giler.."

Aku redha dengan pemergianmu..kerana semua ini adalah ketetapan Illahi..ya Allah.. kuatkan aku,tabahkan aku...Walau kamu telah pergi, namun persahabatan ini takkan 'pergi'..kerana KAU SAHABAT KAU TEMAN...moga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman..AL-FATIHAH buatmu, NOR MAIZURA BINTI AHMAD..