BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Saturday, December 31, 2011

~ SI DIA YANG BERNAMA H ~

Baru je lepas layan citer Ombak Rindu
Okay..org lain dah 'basi'da ak baru nak tengok
Tu pun sebab dtg umah pak n mak sedara, dia mintak tolong jaga anakdia  a.k.a kazen ak
Baru je sampai malam td lam kul 9 lebih, dia offer OR yg dia download
Offer sekali dgn Mcd..hoh0
So layan la OR sat (2jam kot..sat la sgt..=.=)
Lagak mcm xde exam je..haih~

Motif wat entry ni..
Bukan nak cakap sal sape2 pun
Then sesaje rajin nak update entry berikutan layan citer ni la
Ak teringat lak si nama watak hero lam citer ni
HARIZ
kenapakah..??

Ni la nama laki feveret ak..
Cuma ejaan je lain
dulu ak penah suka nama 'HARIS'
Xtau nape..haha
Tapi honestly xde kaitan dgn sape2 yg hidup ataupun sudah meninggal
Sbb sampai skrg ak xpenah jumpa lg org yg bernama HARIS ni 
Sama ada yg lebih tua/sebaya/muda drp ak

Fitri Haris ada la..
Tu pun org panggil die 'Fitri'
Harith ada.. my lil kazen
Yg ak kena jaga ni..
1 lg, Faris pun ada..geng skul n kolej..
Yg betol2 pggl Haris xpenah ketemu lg..hoho

So misi pencarian dimulakan
Haha
Perlu ke? *xkebuluq lg aih*
Ngarut saja sih pepagi buta ini ^^"


*Okay time to continue my study.. tp mcm da ngantok je...huwaa~~*

makin dekat nak exam makin rajen lak update blog..camne niiii...wuwu~ blog please block sy..T.T
hilang fokus =.=

Friday, December 30, 2011

~ DUGAAN PENGHUJUNG 2011 ~

KELU
PILU 
HARU
SEBU

huhu..ayat nak selari je..ngengada ak=.=

Dia sakit lagi..
Hari tu family ak dtg
Ak tukar la isi dia jap
Sbb family segalanya buat ak
Biasa kalau ak tukar ke tutup ke
Memang dia akan sakit
Tapi 2,3hari je..
n macam ada gak harapan dia bagi kat ak
Tapi kali ni mula2 ada harapan 2hari
Tapi skrg dah xde langsung
Mcm xkan sedar dah
Ak xnak hantar dia ke hospital
Xnak rawat dia
Kejam kan ak..
Ak takm0 isi dia hilang lagi macam 1st time hari tu
Tapi ni mcm xleh tengok dah dia
Sebab mcm ni ak xdpt cari orang2 lain 
Sbb dalam dia ada camne nak panggil orang2 tu
Tugasan masih belum selesai
Tap keadaan dia dh 'menyelesaikan' ak
Habis laaaa
Awak, saya kecewa niiii
Bangunlaaaa
Huhu
Hari tu saya dah kehilangan seangkatan dengan awak
Korang kesayangan saya
Sampai hati kan awak pun nak tinggalkan saya mcm yg saya dah hilang tu
Alahaii
Sedihnya saya tak dapat bersama awak masuk tahun baru ni
Awak, bangunnnnn laaa
Saya jatuh la mcm ni =((


*Mata ini x lagi mengalirkan titisan ..mungkinkah hati sudah keras..Ya Allah..ak tahu ak sedang menipu diri..Menahan tangis lebih sakit dari melepaskan..m0ga KAU kuatkan ak...*

~ H W H ~

Sudah cukup tujuh bulan kesakitan tu
Dan tinggal lagi sehari sisa dua ribu sebelas
Harapan tetap digarap moga ada sinar kebaikan saat menginjak setahun lagi
Doaku moga rasa itu pulih sedikit demi sedikit
Meski makan waktu
Saat ini masih tercari-cari mana keikhlasan
Agar tiada paksaan di setiap qalbu
Ku pohon redha dan pertolongan-MU, ya RABBI..




~ Hablumminallah wa Hablumminannas ~

Wednesday, December 28, 2011

~ BERSERAH ~

YA ALLAH

Bantu hamba-MU ini
Tiupkan rasa keikhlasan dalam sebuah kemaafan

YA ALLAH

Bantu aku
Kuatkan hati ini walau sakit terasa

YA ALLAH

Bantu hamba-MU ini
Tempuhi kesukaran demi keredhaan-MU

YA ALLAH

Bantu aku
Tetap berusaha walau ambil masa

YA ALLAH

Walau payah, Walau sakit, Walau panjang waktunya
dan mungkin meluah kata itu lebih mudah dari menghadapi
Namun aku tetap mendoakan ada sinar dari-MU..




~ KEOMBAKAN KERINDUAN ~

Skunk ni suma nak duk ckp2/post sal Ombak Rindu kan..
Yela~ citer yg ngah h0t skunk..
Ak jela yg kesabaran diri c0z xteng0k pun lagi..
Huhu
Cepatla leh downl0ad.. T.T


ni citer..



Ni kan citer adaptasi dari n0vel..
Ombak Rindu mmg salah 1 n0vel feveret ak time dulu kala
Seingat ak, time form1 ak beli novel ni
N0vel2 Fauziah Ashari antara yg best lam koleksi ak
Pergilah Sepi pun best (yg ni before dia wat Ombak Rindu)
Okay,..ak dah lama xbeli novel Alaf 21.. =,="

ni novel..

Ak tahu dari senior ak kat UKM, Kak Ayin time bulan bape ntah
yg Ombak Rindu akan dibuat citer
Waa..memang teruja..
Duk tunggu jugak bila kuarnya
Tapi tu la..
Xtengok lagi.. (Ni ke gaya org teruja..=.=)

Lagu & lirik pun layannn~ ^^


video

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya 'tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta teragung
Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


*Tuhan..tolong tetapkan hatiku..Untuk pegang pada prinsip..*

okay..continue study..^^'

Sunday, December 25, 2011

~ EXAM OH EXAM ~

Finally~~~
It just around da c0rner!!


Okay..sekejapnya masa...
Fuh...rasa mcm baru je lagi final exam utk sem1 tahun 1
Skunk da nak final exam utk sem1 tahun 2

Perbezaan terasa..
Hanya ALLAH yg tahu..

Mestila beda examnya
Dulu 1st year skunk 2nd year..^^

Persamaan..
Hm..still kelam kabut
Dulu masa 1st year maybe sbb masih xdpt nak c0pe sgt dgn new life
*yela..duk rasa still student kat skul lg..=,=" *

2nd year life 
Terasa kelam kabut gila
Setiap subject nak kena wat program n lect nilai dari ctu
Then da kena wat mini thesis, wat kajian da
Memang stressss
Tapi dari sudut +, ak amek sbg persediaan nak wat thesis nnti, insyaAllah
Pastu dgn tanggungjawab
Ak xmengeluh..tp mmg keletihan terasa
Lagi2 bila xmanage time bebetol
Sem ni jugak byk sungguh dugaan dari-Nya
Mungkin semua ni untuk uji kekuatan & ketabahan diri
Allah takkan uji melebihi kemampuan hamba-Nya
InsyaAllah
.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Well, berbalik pada E.X.A.M

Skunk ni kat UKM ngah study week
Haa time ni la, bg sesape yg mmg study la katanya
Nak kena t0p-up makanan kat bilik, nescafe ke pe ke
Yela, otak penat diguna, pastu perot mesti lap0 je kan
*ak mcm ni..huhu*
Tapi dinasihatkan la..jgnla memakan megi+nescafe berlebihan dos
Xpclly bagi org2 tertentu yg tak tahan dgn akibatnya
Bagi yg berdegil, n0 hal~ sy xpe,kuat ^^

~ kebarangkalian keadaan time study n exam week ~


Tertido time study..*besa sgt haih*


Refill stok lam loker kat bilik

Time2 ni la nak demam..*exam fever*


Bila study x habeh..mak aii...=.=



Terketar2 nak habes masa jwb..*besa ak time ni la dtg idea, tulis slg smpt,..*

Lagi best bila xtahu, jwb merapu..~ ^^


HOHO..yg tu suma cth dari sudut kureng (+) la.. m0ga kita suma (yg nak exam expcllynya..) dapat sama2 mempositifkan diri n cara kita spnjng study n exam ni (patotnya  + sokmo =.=) 

USAHA+DOA+TAWAKAL



~CHAIY0K2 utk diri sendiri n semua yang bakal menghadapi exam expecially di  IPT khususnya di UKM~

!!~nakdekannakdekannakdekannakdekan~!!

^___^

~ . . . . . . ~


Terasa hati yang sudah sampai tahap tiada lagi titisan
Jauh tersemat dalam lubuk sekeping hati

Tuesday, December 13, 2011

~ SAAT ITU PASTI ~


..Akan tiba ketika tiada lagi kata..
..Akan tiba masa tiada lagi tawa..
..Akan tiba saat tiada lagi sendu..
..Akan tiba waktu tiada lagi aku..

Saat itu jangan ditangisi
Cuma hadiahi aku 'sesuatu'
Bantu aku 'sejuk' di sana..


..sahabatakurindukamu..



Wednesday, December 7, 2011

~ T U T U P ~

Ya Allah..
Aku ingin tutup kisah itu kisah ini
Aku ingin keadaan yg normal seperti sediakala
Aku ingin leraikan keserabutan ini
Aku ingin sekali...

Andai ada 'kekuatan'
Mahu rasanya diputar kembali 
masa dan waktu..
Namun itu semestinya mustahil
"Life must go 0n
Go through it, Face it! "

Cuma aku tahu hati ini
Aku punya sekeping hati yg sukar diubah utk sesuatu hal tertentu
Walau disogok dengan ayat2 yg berulang kali
Tahap 'kekentalan' hati ini untuk itu
Hanya Allah yang tahu..

Hey kamu wahai Insan hamba Pencipta Alam Semesta

Dia itu seperti abgku
Dia ini spt adikku
Dia itu hanya teman
Dan dia ini sahabat
Tiada yang lebih drp itu
Dalam hati ini, hanya DIA yg tahu..
Cukup sudah mereka cerita
Cukuplah menabur fitnah
Hentikan tohmahanmu
Hentikan andaian 'ngak logikmu

Kaki ini dilangkah ke sini
Jasad ini disorong ke sini
Hanya kerana
Jihad ilmu

Fahami aku
Pintu hati ini memang sudah lama ditutup
Tujuan asal itu masih dipegang

Aku tak mahu menjadi spt segelintir insan
Dtg ber'jihad',..bertemu,mencuba,melepaskan,menyakiti
Itu penyeksaan jiwa rohani
Aku tak mahu menjadi salah seorang drp itu
Biar diri ini 'zero' dengan itu, 
dari mula datang sampai 'segulung kertas' di genggaman

Memang..
Bicara lebih mudah 
Sedangkan kemungkinan itu ada
Kerana itu sememangnya fitrah
Dan semua itu kehendak-Nya
Namun biar hanya DIA sahaja yg tahu 
apa isi hati ini
kerana DIA Pemiilikku...




Monday, December 5, 2011

~ R I N D U ~


video

Rindu pada Insan yang telah Tiada..
Rindu pada Insan yang telah Pergi..

..samaadapergikeranahakikiatautidaksungguhakurindu..


Aku ingin ziarahi kamu....Al-Fatihah..


Monday, November 28, 2011

~ SALAM 1433H ~


Hari ini sudah 02 Muharram1433H
Rasanya masih belum terlambat untuk ucapkan 
Selamat menyambut Tahun Baru Hijrah

ALHAMDULILLAH...kita masih diberi peluang untuk menginjak ke tahun baru lagi..
m0ga sama-sama kita berhijrah dari mana2 yg buruk kpd yg lebih baik

"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa-apa yang pada diri mereka.." QS Ar-Ra'd : 11

Jadikan kesilapan yang lepas sebagai pengajaran
Yang baik jadikan teladan Yang buruk jadikan sempadan
Moga saling berusaha dan istiqamah ke arah yang lebih baik
InsyaAllah..

*kalau ikut kalendar Islam, esok 3muharram, dah 22tahun bernafas di muka bumi ni..Subhanallah..*


~ DIA SUDAH PERGI ~

Berat rasanya nak terima
Tapi ini lah kenyataan sebuah kehidupan

.......................................

2, 3 minggu ni mmg ak dpt rasa 'lain'dgn diri
Rasa mcm bkn diri sendiri
Ada je beda terasa
Yg mampu ak buat
..tahan,d0a,tawakal..

Rabu mlm lepas,ak baru kematian m0yang belah abah
Dan sememangnya ak xsempat balik tengok arwah buat kali terakhir
Tanpa dirancang jugak..pagi Sabtu,ak balik rumah
Memang xbagitau sape2
Niat hati nak run away drp semua ni kejap,selain attend last tahlil arwah nyang

Tetiba dlm kul11lbh, fon ak bunyi lam bas tu..
Kakak kwn baik ak call

..........................

Ak terima lg 1 berita kematian mengejut
Malah ni lagi ak tak sangka
Arwah nyang mmg sakit tua
Tapi yg ni,ak still contact dgn dia jumaat tu..
Dan skrg...
Dia dah pergi...
Dia dah takde..
Dia dah kembali kpd Pencipta-Nya..

.......................

Dia de ckp dia rindu ak..
Dan ak ingat nak suprisekan dia..
Ak xbgtau pun nak balik
Rupa2nya ak yg dpt 'kejutan'ni..

Dia selalu post kat wall fb ak..
Wlpon ada benda leh inbox je
Dia selalu concern pasal ak..
Dia ckp ak ni degil
Dia selalu byk tanya psl ak
Walaupun dia tahu ak xsuka ditanya2
Dia selalu nasihat ak..
Sampai ak cop dia 'makcik'

Tapi lps ni dah xde...
Dah takkan ada lagi...

........................

Ya ALLAH...
Rasa seperti tak dpt nak terima..
Susah utk percaya

Lagi sedih bila ak tak sempat melawat dia buat kali terakhir
Atas bas, air mata mengalir deras jugak, wp0n ak tahan2..

"Yg sihat tak semestinya akan pergi selepas yg sakit..Kematian boleh datang bila2 masa,pada siapa shj..semuanya ketentuan Allah..Tapi yg tgh sakit mcm org tu kalau x jaga diri, sama la mcm sengaja cari ajal kan..." 

"Nadiah..owg pen0h jnji kan, owg akan s0kmo jd kwn baik nadiah..sampai akhir hyt owg...mungkin ader yg sebabkan nadiah pyh nk terima perkataan 'janji' tue...tapi jgn sbb tue, nadiah jd gini.."

"Lame doh la nadiah simpan hal ney kan...baru nop citer kat 0wg..huhux..dakpela...mungkin ader sbb jadi gini...bg 0wg dua2 pihak ader saloh..dakpe..byk2kan d0a...mende2,kabo lar ke owg...owg sedia dengor...sabo,nadiah..."


...............


Iza..
Org rindu..
Sungguh..org rasa sgt kehilangan..
Iza..
Sape nk marah2 org lg pasni
Sape nk dengar tangisan org lg pasni
Iza..
Aritu iza ckp nk jd 1st baca novel org
Iza yg smngt support org sambung buat novel
Tapi xsempat org tunaikan...
Org akan tetap buat..
Walau lmbt...
Byk kite plan,wp0n idea gila2..
Namun lumrah kehidupan..
Kita merancang, Allah yg menentukan
Yg hidup pasti akan mati
Iza 'dijemput' dulu sblm org
Saat penghujung 1432H..
Giliran org entah bila
Hanya DIA yg tahu

...........

Moga rohmu dicucuri rahmat-NYA dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman
Kau Sahabat Kau Teman
Selamanya..
AL-FATIHAH buatmu, SITI HANIZAH BINTI ABDULLAH



..Dlm tahun ni..2org shbt sudah pergi mengadap Illahi..Sblm ak dpt berita moyang ak meninggal,2,3hri ak mimpi..Mmg xbaik percaya pd mimpi..Tapi mungkin kdg2 menjadi kebetulan..Dalam tahun ni jgk..begitu byk dugaan yg melanda..'kehilangan', 'kesakitan', 'kesukaran'..Namun ni la kehidupan..tak semua yg kita nak,kita akan dpt,tak semua yg kita rancang,menjadi..ak redha dgn setiap dugaan drp ALLAH..moga ktbhn milikku...dan moga ketenangan milik yg telah pergi mengadap Pencipta..amin..





Friday, November 25, 2011

~ CETUSAN KOPIPASTA ~



Orang yang menganggapmu penting hari ini
Belum tentu akan menganggapmu sebegitu pada keesokan hari
Jadi hargai serta bersyukurlah untuk rasa yang mereka beri hari ini..


Kerana hati itu berbolak balik sifatnya, musim bertukar, suasana bercanggah, perasaan berubah.




~hanyakopidanpasta from friend's fb status~
*cantik,menarik,tertarik dgn status*
^_^




Saturday, November 12, 2011

~ SATUSATU.SATUSATU.SATUSATU ~

11/11/11

11november2011
Takde pe nak dibanggakan @ diagungkn dengan date ni..
Cuma suka dgn ke'comel'an no ni.
n sure ramai yg camtu gak..
Tengok status kat FB sudeyh..
Pnat ak mengelike..=,^"


n 4 the first time dlm 100 tahun, 11/11/11-11:11:11
~ U N I K ~

Ramai la pulak ckp wat la something yg boleh kita ingat apa jadi time date tu..
n ak..??
Awal pg xde pepun..
Just online, dating dgn esemen..
Pagi kuar gi bank in duet kat Cimb
Bila nak balik, OMG..nape mesti org ni kat belakang ak??
Haishhh...spoil la ko~~
Pastu pegi continue survey ak kat kedai kopok lekor
Area umah ak je..
Ak kena survey 5buah kedai
Semalam dah setel 3..
So 2 lg ari ni..
 1 kedai tu tutup..maybe sbb ari jumaat..adoi...huhu
Then yg dekat umah ak..ni mmg ada info dah sal kedai ni kat tenet..
Kedai Sri Sura
Sies mmg best kopok die
Lain dpd lain
Ak penah bwk kat rumate n kwn2 kat kolej..dorang mmg puji..
Bungkusan dia pun lain, x la guna paper..(mybe ada..tp besa plastik..)
Skunk pn kedai ni ada packaging sendiri..
Kalo pi petang, mmg ramai org la dtg
So ak pi survey time org pi solat jumaat
Borak2,tanya2,amek gmbr bagai..wess..-bertuah pny ak ni-...sedara ak upenya...hadoi~
Sembang punya lama,byk gak info dpt, ak dah kelewatan sbnrnya..
Dah jnji dgn kwn bek ak, Maisarah, nak pi tengok baby,anak kakak dia
Then pi kenduri kwn baik kitorang gak
Haa..yg ni la maybe bg ak memory 11nov ni
Kwn yg dulu selalu kayuh basikal sesama
Gi pustaka awam, gi bandar,lain2..
 Ingat lg ada time form1 ak sanggup kayuh bskl dari jauh,Sura Hujung, dtg umah dye,gi plak umah kwn sorg lg, kat kg Che Lijah semata2 nk wat kueh raya sama2..
Shonoknya dulu
Tapi masa cepat sgt rasanya..
Skrg kwn ak dah jadi isteri org
Dah dewasa rupanya dia
Ak je remaja lg...hoho ^^
Time ckp2 dgn mak dia,ok..ak sebak..huhu

Btw, TAHNIAH3x kpd Siti Salbiah bt Salleh@ Si Tudung Kuning n suami, Encik Afzam
Moga ikatan yg dibina,diberkati Allah n berkekalan hingga anak,cucu,cicit,cuit,kiut miut~~ :P

Okayla...dah 12nov pun..ingat nak update semalam baru kena sikit dengan tajuk entry
Sekali tertido lak..
Keletisan kesangatan..huhu
Yela seharian duk tekan clutch,brek,minyak~

Pagi ni ak naik bas..
Pulang ke medan tuntut ilmu
Berat je..malas tol rasanya
Sbb keje byk xciap lg kot..mak aiih..
Aja2 fightingg Nadiah~!!!

Ok, thanx 4 reading..^^




Thursday, November 10, 2011

~ LEARN TO F & F ~

..FORGIVENESS is n0t s0mething we d0 f0r OTHER PEOPLE.
We d0 it f0r OURSELVES t0 GET WELL and MOVE ON..


I d0n't FORGIVE people because i'm WEAK.
I FORGIVE them because i'm STRONG enough to
KNOW people make MISTAKES..




~ life.is.an.adventure.in.forgiveness ~

Wednesday, November 9, 2011

~ R E D H A ~

Tuesday, November 8, 2011

~ KISAHKU BERSAMA SI CUTE ~

Hoh0~~ Nak citer sikit sal kisah bersama si cute..
Tapi si cute tu bukan gambar kat atas tu..^_^
Gambar2 kat bwh ni la si CUTE2 itu..~
Tapi ni ak curik dpd Mr Go0gle je.. hee~


shayer xbersalah..=,=

main sorok2 jom~ ^_^

hai cik ikan~ hoho

Cayang mak~! muaxx~~

shayer nant0k..nunyte~zzZ
Okay..sebenarnya kan,..ak ni penakot ,segan ngan makhluk2 cute ni a.k.a kuceng dpd kecik lg..
Sbb masa kecik2 dulu, time pi ngaji kat umah tok, ada anak2 kuceng, ak amek la letak atas riba
Boleh kata tiap2 hari..sampai la 1 time tu, dia cakar tangan ak..waa~~ sies ak cuak..

So kwn2 skul Ren n Men mmg ramai yg tau..
Penah time skul ren dulu, masa jawab exam,
Meja mestila asing sorang2 kan..
Ada kucing duk tunggu je kat tepi meja ak
Memang ak xtenang la nk jwb paper tu..
Kwn2 lain dah duk sengih2
Tiba2 kucing tu melompat naik atas meja ak
Mmg kuat la ak jerit n bangun teros..
Cikgu yg jaga masa tu, cg BM, cg Asri
Ingat lg ayat dia "ni baru kucing,nak gi 'perang' mcm mana ni.."
haih~~
Time skul men lak, yg paling ak ingat time form2..
Ak berlari keliling 1 bangunan form2 sbb kwn2 ak usik nak bagi kucing,siap bwk beg ak nak letak kucing lam tu..huhu..kejam2..~~
Gi umah member2 yg ada kucing,mmg mencuakkan..
Kalo gi umah geng form6,Fiza n Team, adohaii~ byk gila..
Gi mana2 kedai makan,kan ada yg de kucing..
Ak akan bersila atas kerusi
Sume family phm dh..
Abah mula2 mrh gak..tp lama2 xksh dh..mls dh kot nk tegor..hee~

Abah penah bwk balik 5ekor kucing utk family bela
1ekor mak dye, garang gile..jap je dgn ktorg,pastu  ilang ntah ke mana
Tggl la anak2 dye 3betina 1jantan
Kitorang ltk nama, Ferry, Teddy, Tony n Pussy
Sape yg paling tension duk kat umah..??
Mestilah ak..
Xde lak gambar dorang..dlu pakai fon besa2 je..huhu
Ferry plng tua (kot), jantan n garang
Teddy paling lawa,bulu kembang mcm kucing parsi
Tapi paling sombong,nak tempat tinggi2 je..
Tp dia paling cpt mati..sbb beranak..beranak 2ekor je, tp dia xlarat kot..huhu~
Tony paling agresif..wp0n kucing biasa je,tp mata dia lawa..
Anak2 dia pun comey..n dia ni time beranak,paling clean n clear..
Tup2 je ada anak ^^
Pussy pun comel..ni kira mcm "anak" kpd adik ak, Nazrin..
Penah dye beranakkan 2ekor anak,jntn n betina
Comey gile..1 ekor pnjng, 1ekor pendek
Yg ekor pendek,betina,mmg comel, putih, tp ekor pendek kaler brown sama dgn hidung dia..
Sampai ak yg penakot kucing,  c0p kucing tu kucing ak..haha
Skunk Tony,Pussy,n anak2 tu ilang ntah ke mana bila ktorg pndh umah..wuwu
Ada anak2 yg xsmpt besar pn sbb kena langgar..huhu~

Kwn skul ren ak, Hanin..penah ckp kat ak..
"Nnt mesti nadiah akn suka kat kucing,xtakot dh..tggu je la.."
Bkn ak xsuka, tp takot..
Cuma betol la kata dye..
Skrg ak dh mcm makin ok la dgn kucing
Terutama pas masuk ukm ni, kat kolej ak,senior2 kwn2 ramai lak yg suka kucing
Tapi ak xla beran sgt2..xberan pn angkat letak ats riba..
Still lg terjerit2 kalo tetiba dorang melompat ke bergaduh dkt2 dgn ak
Cuma tetap suka tgk keletah dorang
Bagi mkn,cuit2 sikit..
Ak pun xphm la nape ade org sampai sanggup potong kedua2 belah tgn kucing hny sbb ikan..huhu




Jom sayangi kucing ..Kucing kan binatang kesayangan Rasulullah..^_^

~hm cukupla tu kot sal si cute ni..peace~ (^_=)v

Monday, November 7, 2011

~ AKU SUDAH KEHILANGANNYA ~

Salam semua

Hari ni dah 10 Zulhijjah 1432H
Bersamaan Hari Raya Qurban yg ke2
Rasanya masih tak terlambat utk ak ucapkan..
Buat semua umat Islam di muka bumi ALLAH ini..,


Moga setiap pengorbanan yg kita lakukan disertakan dengan niat yg ikhlas dan tawaduk kerana ALLAH Taala..insyaALLAH..

Okay berbalik kpd tajuk entry ak kali ni..
sob3~~
Ak dah kehilangan something yg bg ak berharga buat ak..huhu

Kepala dh celaru sgt ni,serabot..
Then ak rasa nak menaip..
So before ak continue taip esemen2 ak, ak nk cite sikit kat sini..huhu

Tiket bas ak utk balik cuti raya haji n midsem ni 5nov malam..
Berikutan kelewatan beli tiket
Time tu mmg da ramai balik, sunyi sepi je blok ak, ada felo je..
Senior ak tlng anta ke hentian mlm tu..
Mula2 ok je,smooth je..ak dah ciap packing awal
Sampai hentian pun awal, makan dulu
Then sempat lg borak2 dgn senior ak tu n junior kolej kitorang kat tepi bas
Masa nak naik tu la ak berat sgt hati..
Ak pun xtau nape pdhl da lama ak tggu2 nak balik umah..huhu

Nak dijadikan cite, mybe penat sgt kot, ak tertido awal lam bas tu
Before kul10 kot..
Ak tersedar kul 12lbh,ntah kat mana, gelap gila..
Ak bukak laptop, on9 n sempat ak bukak pendrive ak n do homework..
Seingat ak kul2 lbh, ak off lappy, then.....
Xingat dah..ak tertido lg
Sampai la kul5 ak tersedar..kakak ak kol
Fon yg kat tgn ak ak xingat nk on kan yg silent,adess~
Yg fon yg ak set alarm,ak leh lak ltk lam beg. (senget x senget)
Mujur kakak ak kol 2-2 no..huhu

Time sedar tu, okay..ak dah jauh terlepas dari sepatotnya
Dah masuk daerah lain..
Mak n kakak xbagi ak turun memana n suh turun kat hentian KT terus..
Perghh..kalo dgn bas,2jam gak ar dpd kaw umah ak..sob3~
Sampai sana lam kul5 lbh..
Ak kalut2 terus kuar bas~
Duduk sengsorang kat meja mkn, 
Tergerak ati ak nak bukak lappy, nak wat keje sementara tggu family dtg amek (sies ak rasa mnyusahkan gile..huhu)
Tup3..ak seluk punya seluk, cari punya cari...
PENDRIVE ak xdeeee..
Byk kali ak kuarkan brg2 lam beg
Then bila dah give up, well..ak ni cepat kuarkan tittisan air..so ak mmg SOB3 la..
Xkesah dh org tengok..
Dengan dengar takbir lg..
Berpagi raya di situ..huhu~

Banyak mende lam tu kot..
drp thn1 di ukm..adeh..
Mmg ada yg de gak lam lappy tp ada yg xde gak..then mende2 tu la yg susah n ada yg ak xkan dpt da..
Sies ak syg pendrive tu..(sbb abh bagi sekian hal, yg mmg menda2 yg ak xdpt dh n kena wat lg 1x,adeh sakit2..)

Tergerak lak minda ak nak check tiket bas(mujur ak xbuang lg..)
Ak kol no kaunter stesen KT, xberangkat
Then ak kol no aduan syarikat bas tu..
Alhamdulillah,berangkat n dia nak contact ak balik if ada

Sampai je family ak, teros balik kg mak..
Then gi umah tok belah abah lak..
Memang raya ak -not in da mood- huhu

Petang n malam smlm ak kol lak kaunter KT tu..
Sampai ade akak tu cam nk marah lak..
Adoii sori la kak..sy sgt3 riso..huhu

Then ari ni no yg ak wat aduan tu kol, bgtau, pendrive ak mmg dorang xjmp..
Speechless ak...Harapan yg smlm mmg luruh 1 persatu..
Huhuhu
Dia leh lg ckp, kalu la ada pasni, sy contact cik..
Tolongla jgn bg ak berharap lg..adoii(wpon mmg ak berhrp ada keajaiban drp-NYA..)

**Sesape yg de nmpk pendrive ak cenggini kat memana (xpclly lam bas or stesen bas) contact ak eh....-meroyan dah-  siesss sedihhh..huhuhu..mcm time kwn ak ckp dia terdelete sume inbox lam fon ak,speechless sat..(ak xmrh dye,dh fon ktorang sama,tp sedih tu ak xdeny la,ak pn da gtau dye..huhu)..cam lam pendrive ni,ada file2 yg ak syg..ada file2 yg penting..tp sume bcoz kecuaian ak.. Pendrive ak TERKORBAN kerana ak...T.T **

...PENDRIVE @ N_N, AKU SUDAH KEHILANGANMU...




Tuesday, October 25, 2011

~ KEJAMNYA KAMU ~


KEJAM
KEJAM
KEJAMNNYAA!!

Ak sebenarnya sakit hati ,geram gila ngan manusia2 yg xde hati perut
Yg buang anak,bunuh anak,liwat anak,segala macam xbaik kat anak
Lagi menitik air mata ni terutama bila dengar sal baby
Memang xtau la camne isi perot dorang ni leh tergamak wat sume ni

Moga hidayah ALLAH sampai kepada golongan2 ini..
Ak sokong je buat hukuman yg digaris agama Islam..
Biar jadi pengajaran kpd yg lain
Lagipun mmg sepatutnya mcm tu

YA ALLAH...moga kita semua dijauhi dari semua keburukan ini..


*okay..xde kaitan dgn gambar kat atas..ak xsampai hati nak letak gambar2 berkaitan..sedih...lagi2 ak ni jenis penakot darah...T.T *


~..izinkan mereka bernafas di muka bumi ini..~

Monday, October 24, 2011

~ HARI-HARI SUKAR ~

Sekian lama xmengupdate blog ni...

Terasa blog cam usang je...
Aku nak menaip gak..
Padahal esok kls pagi..

Malas nak taip santek2..
Nak wat mcm diari je sikit ni..
*mcm besa taip santek2* haha

Fuh~~ 
Pas abes BMP, ak rasa 'xbernfs' sempurna lg...
Skrg tgh SUKEM..
Aku ade gak join n tlng2 handle..
Penat jgk..
Tp ak phm dorang yg berpengaruh lg la penat..
Sbb tu ak tolong dorang..

Haa..ckp sal tolong ni..
Ak down jgk bila de dengar2 sal pertolongan ak..
Ak xde niat pape pun..
Sungguh..ak mmg jenis aktif join dari skul lagi..
Mereka 'j' kbnykknya kwn2 ak..
Be4 dorang jd 'j' lg..
Ofkos ak tlng dorang tanda support ak kat dorang
Tp xsangka kan...
Xpela..mulut org bukan mcm mulut jug nak tutup2..
n bape kali ak nak jwb, ak bkn 'j'..
Ak xtau sama ada kiasan atau apa..
Mungkin tingkahku,keakraban aku mengundang kesilaphmn
Ak mohon maaf sgt kwn2ku...=(

Well..tutop psl tu..huhu
Sungguh..byk sgt ujian yg mendatang
ALLAH sedang menguji hamba-NYA yg hina ini
Kadang2 mmg ak lemah n berdosanya ak bila jatuh menangisi nasib..

Pabila melibatkan mereka, insan yg sgt penting dlm hidup ak
Mmg ak 'sasau' jgk..
Dan ak rasa lg sakit bila terpaksa berpura2 menutupi apa yg ak rasa
Demi mereka yg lain di sini..

Namun ak akui...
Ada yg notice perubahan ak..
Sbb ak mmg agak failed nak acting..huhu

Saat dugaan yg datang..
Mmg ak mencari sumber kekuatan yg dpt bg smngt..
Ya, mmg DIA sumber utama..
Yg ak maksudkan supplement..
Dan maafkan ak bila ada yg jadi 'mangsa' aduan ak..

Dalam tak selesai hal tu, 
Hal lama lak mmg xsetel2 jugak
Even disebut sudah ada 'penyelesaian'
Yg ak lihat mmg bkn penyelesaian yg baik..
Keadaan mmg makin menyakitkan
Tak tahu la apa dosa ak kat insan tu
Sampai ak rasa segalanya salah ak..
Sampai kena balas camni

Muncul pulak 1 penyelesaian lg
Dan kali ni ak jgk yg mulakan
Cuma keadaannya berbeza
Ak pun xphm knp mesti ak yg cetuskan
Sbb bagi ak, sampai bila....
Rasanya tak perlu berterusan menyeksa dan terseksa
Menyakiti dan disakiti

Aku belajar byk perkara
Saat senang, ramai yg datang
Saat sukar, boleh kira siapa yg ada...
Waktu diperlukan, ada yg mendatang
Waktu memerlukan, ada yg menghilang..

Aku belajar byk pengajaran
Dalam terluka turut melukai
Dalam rela ada terpaksa
Dalam janji ada lalai
Dalam kata ada dusta

Aku sedar byk hal
Manusia walau ditegur tetap masih mahu melakukan kesilapan yang sama
Kadang tanggungjawab teguran itu sudah lepas..
Hanya doa yg jadi penghubung sekarang
Manusia susah nak berpuas hati dgn apa yg ada
Baik utk sesuatu hal kemajuan
Namun amat buruk buat hal yg mmg tidak sepatutnya

~Ada mata nilai Ada hati semai Ada akal fikir~


Friday, October 7, 2011

~ SEMBILANG SEMBILANG ~

HOHO
Lama betoiii x hupdate belog..
Agak kesebokan laaa...(malas pun in package)
Tp FB tiap2 ari...hee~
Then pg td kwn ak tny sal blog..

So ak pun menjengah la diari ak ni..
ahaks..~ 


Follower da up to 99..ehee~~
Ak ni bkn rajin nak update ke comeykan ke nak join pape sal blog ni.. (wordless wed ke apa2 la)
s0 mmg lembap la progress belog ak..hehex

n kwn ak tu la follower ak yg ke 99~ ^^
*Tepuk2 Terima Kasih utk Nurliyana Alias*
^_____^


Menanti sape ek follower ke 100.. nak belanja...(la sangat~~ ;p) 

*Eh..tapi xtipu..dulu be4 ak berjinak semula dgn belog ni,ak de pasang niat nk belanja follower yg 1st ,100,267.. (belanja gula2 2poshen) ^^ * 

Saturday, September 3, 2011

~ S U S U T ~

Mende yg susut ni~~
Duit???
Kira susut nilai k0t..(teringat macroec0nomi..wuwu~)



Kalo kat Tganu, susut=sorok/sembunyi
(okay,xdak kaitan pun..saje je..hee)


syyhh..sembunyi~ ^^

Berbalik pada asal~ ^^"
Susut (bukan susuk,k..) tu means ak rasa cam dh makin kurenggg lemak bdn..hoh0 (lemak la sgt~ )




Tapi xla sampai cekeding camni.hee.~


Yela..mana taknya..
Sblm, semasa n slps p0sa
Ada org CULIK selera ak kot...
Marah bet0i ak..
Ak LAp0 tapi xdak selera nak mkn
Jadinya ciput jela makanan yg meloloskan diri lam tengkukku..wuwu~


p/s:: s0 sesape yg CULIK selera ak tu, cepat2 la pulangkan..ak nak makan byk2 ni sblm balik U..nak GEMAK skit.. okay,bai..*gedik jari nak menaip pepagi* =P

Friday, September 2, 2011

~ SALAM LEBADEKA ~


ucapan Salam Lebaran stulus ikhlas wat

Family Terchenta
~Abah, Mak, Abg, Kakak n Adik2~

Semua ahli keluarga yg dikasihi
~Tokki, Tok, Ayah ki, Tok Long, pak2 mak2 sdare, sepupu sepapat, sedara mare lain~

Kengkawan yg dirindui
  • Tadika Kemas Sura Hujung,Dungun `95-96
  • Sek Keb Sura, Dungun `97-02
  • Sek Men Keb Tg Intan Zaharah, Dungun `03-09
  • Universiti Kebangsaan Malaysia(esp : KKM,FSSK) `10-present
  • Kem2 dari skul sampai kat u
  • Friendster n Facebook


Cikgu2 n Lecturer2 yg dihormati
*Dari tadika sampai la U*
(Tahun ni xsmpt beraya kat umah cg2...wuwu~)

Jiran Tetangga yg disayangi
yg selalu bertukar2 wajah *sbb keluargaku suka "bernomad* ^^

&

Semua la yg mengenali diri ini..semua umat Islam

MOHON AMPUN MAAF DIPINTA
atas segala kekhilafan yg pernah sy lakukan selama 21 tahun sy bernafas di atas muka bumi ini.
sama ada sengaja ataupun tidak
huhu~

Sem0ga lebaran kali ini lebih bermakna n penuh berkat buat kita semua..InsyaAllah.. =)

aku suka gmbr ni..cuweet..^^

*p/s: da raya ke4 pun..baru nak post entry ni..xsempat..kunun bz~ hee..eh..lupa, *LEBADEKA* (aku tau xbest perkataan ni..biarla,nak wat gak..;p) so sekali terus la, SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YG KE 54 buat semua rakyat Malaysia..Kekalkan ukhuwah yg baik dgn semua kaum..moga keamanan negara dpt dikekalkan..insyaAllah..i lurve Malaysia..anda?? * ^^


~MERDEKARAYA~

Tuesday, August 23, 2011

~ SANTAI SAT~


  • uJan Emas di neGeri oRang, uJan baTu di nEgeri seNdiri, Lebih baik hAri tak uJan~~
  • tAk lapuk dEk huJan, tAk lekAng macAm rAmbUtan~
  • tiAda r0taN, pElempAng bErguNa jugA~~
  • bIAr LamBat, aSaLkan tAk cEpat~
  • jikA kaiL panJanG sEjengKaL, bEli Ler yanG paNjang sikiT ~~
  • HenDak 1000 daYa, tAk hEndak tAk apA~
  • sEbab pUlut saNtan biNasa, sEbab muLut hAbis PuluT~~
  • CaRik2 bUlu aYam, Lama2 jAdi sHuttLec0ck~
  • mEmbujUr Lalu, mElintaNg PukaNg~~
  • GaJah maTi mEninggaLkan gaDing, uDang Harimau maTi mEninggaLkan kuLit, mAnusIa maTi meNinggaL duNia~
  • sEdanGkan LiDah laGi tErgigiT, Inikan puLa mAkanAn di daLam MuLut~~
  • hArapkAn paGar, Pagar tAk b0leh diHarAp~
  • aLanG2 mAndi, bIaR guNa sAbun~~
  • bErapa beRat maTa mEmandanG, bErat lagi SeguNi bEras~
  • cUbit pAha kaNan, paHa kiRi tAk rAsa papEpun~~
  • dIam2 uBi beRisi, diAm2 0ranG..biSu~
  • HiduP segAn, maTi taNam~~
  • kEcil2 ciLi paDi, kEcil laGi biJi ciLi~

*ngeh3~~ bukan ak yg edit2 ni..sumber penah dpt di inb0x friendster zaman dul0 kala ^,^ *