BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Wednesday, July 6, 2011

~G.I.L.A.B.U.K.U~

Aku mmg gilakan buku..
'Gila' bila tengok buku tebal2
'Gila' bila pi kedai buku
Kalau kat UKM, Pusanika n Canselori selalu de wat jualan2..
Buku2 pun ada la..so 'Gila' lg..
Fac aku lak sebelah je dgn pusanika n canselori..hoho

Tapi harus dinyatakan di sini..
BUKAN buku pelajaran ye
Buku lain~
Xkesah la buku apa asal bukan buku pelajaran
Tapi buku feveret time form4n5=chemistry n form6=ekonomi ;p
Sampai skunk simpan,xbagi kat org lain..hee~

So ni la buku2 yg aku mampu beli sepanjang sem1+2+3 utk tahun1 di ukm


Baru kuarkan sat dari kotak coz menumpang bilik c misa setelah dipercayai seekor LIPAS menginap di dlm kotak ni..haish!!
Aku sorang kaki novel
yeayh~
Start baca novel time skul ren
Ex kerani abah aku punya
Nabila n NabilaII
Best gila novel tu..xjumpa2 dah bila nak beli..hue~
Pastu bermula la pembelian novel2 terutama dari ALAF21 n Creative
Cuma xdela smpai 100 novel2 aku
Ditolak lak ada yg pinjam,xpulang2kan dah..xpela~huhu
Aku ni jenis kalau tengok cerita or baca, mesti 'ter'masuk lam citer tu
Ada la smpai ternangis2,tergelak2,tersenyum2..haha..normal la kan~
Bicara Hati karya Damya Hanna mmg buat ak nanges2..adoi~

Tu dulu la..
Skunk ni aku mcm makin kureng Face the real book
Facebook je banyak..haih~
Tapi minat nak beli buku tu mmg tetap ada
Skunk dah makin minat kpd buku2 motivasi n Islamic novel (Alhamdulillah..hee~)
 Minat kat comic lak xberkurang
Hasil didikan abg aku time kecik2..haha
Ujang,Dect.Conan,Utopia,Gempak,Dragon Ball,mcm2 lg..
Tapi aku lagiii gila kumpul Dect Conan 
Dari skul ren lg..n ada geng minat gak..
Sampaikan kami 3org cop nama masing2
Hanin-Heiji Hatsutori, Nusaibah-Conan Edogawa n aku mestilah-Shinichi Kudo
hoho..rindu lak~ 
Cuma skunk dah terlepas byk kot..hue

Okayla..ni sesaje nak post gambar2 buku..ada je lagi xterbaca..hoho~ =,='

Garapan Fatimah Syarha..best seller..org cakap ada kaitan.-Khazinatul Asrar-.tp aku xhabes baca lg novel Seindah Mawar Berduri..,Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul mmg best..sgt tersentuh..huhu~


Ni hadiah dari kwn baik skul ren ku,Nusaibah,2thn lps.Buku motivasi..motif dibagi?? just peringatan buatku..
Terima kasih sahabatku =)


Karya senior kolejku, Siti Maziah @ FBnya Qash Irdina..Aku join senior2,kak Fizah n Alang @pemilik blog KOSONG pi JJ Bukit Tinggi..Best,santai..nak tau sipnosis, klik link blog senior ak ni,abg Hafiz, DIBIUS CINTA..pada yg nk pinjam,nnt tuntut ye..lupa lak,hoho~ aku kagum dgn dia(berdasarkan aku dgr citer la)..dalam kesibukannya terhasil novel..waahh..novel yg aku wat dulu,terstop tgh jln je..pastu sibuk dgn fm6..haha..abg n adik de tnya..tgkla dulu..lalala~


Comic camni pun aku suka..cartoon dia cumil..hee~ ni aku beli kat Alamanda,Putrajaya masa 1st time pi sana..haha..duk ukm dekat je pun,nak habes sem2 baru aku smpai sana.~


Aku Terima Nikahnya..Best seller ni..Penulisnya pernah mai ke kolej aku duk kat ukm nih..Kolej Keris Mas,@kkm time Temasya Gemilang KKM@TG2KM..mai bg talk la..sapa ada yg edisi 1 n 2?? aku de cari kat Pusanika or canselori time de jual2..tp habis stok..kat Warta Bangi pun sama..huhu..


Buku lecturer Hubungan Etnik aku,En Hasnan Kasin tulis..aku ni lak mmg suka beli buku..so...=) lgpun 1 buku yg bagus isinya..Alhamdulillah..cuma rm15 harganya..


Waa..aku teruja dgn buku ni..aku beli kat depan Canselori Ukm..Sherlock Holmes tuuu~ lam buku Dect Conan byk sebut sal ni..dect pujaan Shinichi..tp dah ditranslate..cam xbest la sikit..(chewah..ckp mcm dah khatam..haha ;p)


Okayla..tu saja la sal buku2 ku yg sempat dibeli..InsyaAllah,masuk 2nd year nnt,mesti ada lg aku beli..hee..kalau panjang umo la..Ni pun bukan sume pun aku dah khatam..kunun bz..haih~ tengokla,bln Ramadhan try habeskan tu pun kalu aku rajin bawak balik umah..hoho..

mood::buku makin byk..xcmpur kat umah lg..moga impianku 1hari nnti nak ada 1bilik bacaan kat umah aku tercapai..insyaAllah..aminnn ^_^

3 comments:

Az-Zahra Fauzee said...

banyaknye bukus... bagus2 pun banyak..
membace gedung ilmu...

aizura.satu.satu said...

best2....kalau ade buku motivasi leh la akk borrow coz akk byk buku dr.hm tuah...novel kureng ckit..

mIsS n_n said...

Az-Zahra Fauzee:: hehe..yela aw0p..tapi byk lg xkhatam..;D

Kak Aizura.1.1 :: Boleh je kak..byk gak buku motivasi ni..kat umah pun byk..family suka beli..nnt kita tuka2 la ye..hee ^^