BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Monday, October 24, 2011

~ HARI-HARI SUKAR ~

Sekian lama xmengupdate blog ni...

Terasa blog cam usang je...
Aku nak menaip gak..
Padahal esok kls pagi..

Malas nak taip santek2..
Nak wat mcm diari je sikit ni..
*mcm besa taip santek2* haha

Fuh~~ 
Pas abes BMP, ak rasa 'xbernfs' sempurna lg...
Skrg tgh SUKEM..
Aku ade gak join n tlng2 handle..
Penat jgk..
Tp ak phm dorang yg berpengaruh lg la penat..
Sbb tu ak tolong dorang..

Haa..ckp sal tolong ni..
Ak down jgk bila de dengar2 sal pertolongan ak..
Ak xde niat pape pun..
Sungguh..ak mmg jenis aktif join dari skul lagi..
Mereka 'j' kbnykknya kwn2 ak..
Be4 dorang jd 'j' lg..
Ofkos ak tlng dorang tanda support ak kat dorang
Tp xsangka kan...
Xpela..mulut org bukan mcm mulut jug nak tutup2..
n bape kali ak nak jwb, ak bkn 'j'..
Ak xtau sama ada kiasan atau apa..
Mungkin tingkahku,keakraban aku mengundang kesilaphmn
Ak mohon maaf sgt kwn2ku...=(

Well..tutop psl tu..huhu
Sungguh..byk sgt ujian yg mendatang
ALLAH sedang menguji hamba-NYA yg hina ini
Kadang2 mmg ak lemah n berdosanya ak bila jatuh menangisi nasib..

Pabila melibatkan mereka, insan yg sgt penting dlm hidup ak
Mmg ak 'sasau' jgk..
Dan ak rasa lg sakit bila terpaksa berpura2 menutupi apa yg ak rasa
Demi mereka yg lain di sini..

Namun ak akui...
Ada yg notice perubahan ak..
Sbb ak mmg agak failed nak acting..huhu

Saat dugaan yg datang..
Mmg ak mencari sumber kekuatan yg dpt bg smngt..
Ya, mmg DIA sumber utama..
Yg ak maksudkan supplement..
Dan maafkan ak bila ada yg jadi 'mangsa' aduan ak..

Dalam tak selesai hal tu, 
Hal lama lak mmg xsetel2 jugak
Even disebut sudah ada 'penyelesaian'
Yg ak lihat mmg bkn penyelesaian yg baik..
Keadaan mmg makin menyakitkan
Tak tahu la apa dosa ak kat insan tu
Sampai ak rasa segalanya salah ak..
Sampai kena balas camni

Muncul pulak 1 penyelesaian lg
Dan kali ni ak jgk yg mulakan
Cuma keadaannya berbeza
Ak pun xphm knp mesti ak yg cetuskan
Sbb bagi ak, sampai bila....
Rasanya tak perlu berterusan menyeksa dan terseksa
Menyakiti dan disakiti

Aku belajar byk perkara
Saat senang, ramai yg datang
Saat sukar, boleh kira siapa yg ada...
Waktu diperlukan, ada yg mendatang
Waktu memerlukan, ada yg menghilang..

Aku belajar byk pengajaran
Dalam terluka turut melukai
Dalam rela ada terpaksa
Dalam janji ada lalai
Dalam kata ada dusta

Aku sedar byk hal
Manusia walau ditegur tetap masih mahu melakukan kesilapan yang sama
Kadang tanggungjawab teguran itu sudah lepas..
Hanya doa yg jadi penghubung sekarang
Manusia susah nak berpuas hati dgn apa yg ada
Baik utk sesuatu hal kemajuan
Namun amat buruk buat hal yg mmg tidak sepatutnya

~Ada mata nilai Ada hati semai Ada akal fikir~


2 comments:

Anniesa Sophillea said...

Kadang2 ada menda yang tak perlu di TAKE SERIOUS dan ada plak yng kita kena nilai pro dan cont.. tak salah involve dalam macam2 selagi mampu.. dan selagi kita rasa tak mendatangkan yang tak elok.. kita ada hak.. Dalam hal nih kena timbal balik.. They might not be right.. U might not be wrong.. If sampai tahap memeningkan kepala... LEPASKAN ja.. dari menyuruh org menabur fitnah.. =)
CHILL babe!

mIsS n_n said...

huhu...mmg ada betul pun yg akak ckp ni..tp bila nak melepaskan tu mcm xsampai hati pulak..sbb nadiah mmg jenis, bila memulakan biarlah nadiah jgk yg mengakhirkan...cuma kadang2 hati ni mmg agak terusik dgn manda2 ni...btw thanx kak nisa! =)