BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Wednesday, December 7, 2011

~ T U T U P ~

Ya Allah..
Aku ingin tutup kisah itu kisah ini
Aku ingin keadaan yg normal seperti sediakala
Aku ingin leraikan keserabutan ini
Aku ingin sekali...

Andai ada 'kekuatan'
Mahu rasanya diputar kembali 
masa dan waktu..
Namun itu semestinya mustahil
"Life must go 0n
Go through it, Face it! "

Cuma aku tahu hati ini
Aku punya sekeping hati yg sukar diubah utk sesuatu hal tertentu
Walau disogok dengan ayat2 yg berulang kali
Tahap 'kekentalan' hati ini untuk itu
Hanya Allah yang tahu..

Hey kamu wahai Insan hamba Pencipta Alam Semesta

Dia itu seperti abgku
Dia ini spt adikku
Dia itu hanya teman
Dan dia ini sahabat
Tiada yang lebih drp itu
Dalam hati ini, hanya DIA yg tahu..
Cukup sudah mereka cerita
Cukuplah menabur fitnah
Hentikan tohmahanmu
Hentikan andaian 'ngak logikmu

Kaki ini dilangkah ke sini
Jasad ini disorong ke sini
Hanya kerana
Jihad ilmu

Fahami aku
Pintu hati ini memang sudah lama ditutup
Tujuan asal itu masih dipegang

Aku tak mahu menjadi spt segelintir insan
Dtg ber'jihad',..bertemu,mencuba,melepaskan,menyakiti
Itu penyeksaan jiwa rohani
Aku tak mahu menjadi salah seorang drp itu
Biar diri ini 'zero' dengan itu, 
dari mula datang sampai 'segulung kertas' di genggaman

Memang..
Bicara lebih mudah 
Sedangkan kemungkinan itu ada
Kerana itu sememangnya fitrah
Dan semua itu kehendak-Nya
Namun biar hanya DIA sahaja yg tahu 
apa isi hati ini
kerana DIA Pemiilikku...




5 comments:

kak rose said...

sweet sgt at atas...kak rose "LIKE"! (^__~)

Puteri Narimah Jamali said...

rasanya entry ni macam nak tuju kat nare pon ada. huhu~

klo bukan pon xpe. saja curious. sorry, sebab sepanjang perkenalan kita berdua nare pernah sakitkan hati nadiah.

it's okay. nare xkisah nadiah nak maafkan atau tidak. that's all.

good luck final exam.
(^_^)v

mIsS n_n said...

kak Rose :: hee..thanks..^^

Nare :: Nadiah x state utk sape2 pun..

dah agak, mst nare baca entry ni..so mst nare dh baca entry2 lain gk..kalu nk tau entry F&F tu pas 'hari tu'..

hm..xpela kalu nare rasa utk nare ke sape2 ke..sbb manusia ade instinct..ats betol ke slh je..so nadiah xslhkn nare nk fkr pe..cuma 1 jela..hny ALLAH yg tahu semuanya,sebetulnya..

btw,thanx..all da best to0. =)

Puteri Narimah Jamali said...

hurmmm... nare klo da follow blogger memang selalu blogwalking lagi2 bila blog sudah di update. xkisahlah blog sape pon. dah jadi hobi nare baca blog org. nadiah xsuke ke nare baca blog nadiah? klo macam tu. xpela, nare minta maaf tau. huhu~

betul, Allah je yang tahu semuanya, sebetulnya. baik dari pihak nadiah mahupun nare. nare ada sebab kenapa nare remove nadiah daripada fbook. bukan untuk suka2. nare faham mesti nadiah tertanya2 tiba2 je nare nak remove nadiah kan? nare xsalahkan nadiah ataupun sesiapa sekiranya nak buat andaian apa2 pasal nare. nare terima je. mungkin lebih baik nare diamkan diri.

satu perkara je nare nak nadiah tahu, nare seronok berkawan dengan nadiah sebelum perkara ni terjadi, lagi2 masa kita pergi buka puasa, solat terawih sama2 lapatu masa gi kenduri kahwin dulu. tetiba rasa rindu plak. huhu~

=')

mIsS n_n said...

Ya..diam lebih baik
byk menda berlaku..hanya Allah yg tahu..dan nadiah amek sume ni sbg iktibar.

Nadiah mls amek pusing dah..maaf,,

em,Rasanya kalu nare nak cakap pape just inbox fb nadiah jela k..ni public..btw thanx..=)