BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~mErekA yG sH0meL~

Friday, August 19, 2011

~ KITA DAH TAKDE PAPE ~

"Anggap je antara kita dah xde pape lagi.."
"Mulai hari ni, kita putus~! "
"Saya dah de orang lain..bubye~"

Korang penah lalui x situation ni??
Xkesah la istilah pe..CLASH/BREAK UP/PUTUS
Yela,.ak maksudkan dgn s0me1 yg k0rang penah in luv la.. 



Hm..tetiba rasa nak type entry sal ni
Baru2 ni ak ter-gerak hati nak bukak wall fb kwn ak
Then baru ku tahu yg hamba Allah ni sedang bersedih
Walaupun kitorang xla rapat sgt2 tp dia sorang kawan yg baik
n ak mmg cepat tersentuh sikit lg2 if mlbtkn org yg baik dgn ak..wuwu~

Ari tu lak d0k heboh gak kan sal Khairul Fahmi@Apek putus tunang
Ak de gak usha blog ex tunang dia..Elia : Short & Sweet
Yg entry pas dorang break up tu..
Lagi la ak nak tulis sal Clash binti Putus ni
Cuma memang sangattt TER-lambat la ak p0st..haha
Rasa cam bz*kunun* =,="


Tertarik dgn ayat2 ni yg ak baca kat blog .. cik epal ..



memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua
orang berpeluang untuk mengalaminya.

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA..



**So ak baca la jgk komen2 kat entry dedicated post to Elia jejariruncing =) ni..ramai yg share pglmn n kata2 smgt masing2...ada gak komen drp kwn2 ak..hm~ *

Ak lak xdela pr0 sgt nak komen sal mende2 camni..tapi ak nak c0ret ayat2 ak sikit la sal ni..expclly utk kwn2 ak yg sdng in dis situati0n..Tak kira la lelaki@pun p0mpuan (tp besanya p0mpuan la coz lg emosional..wuwu~)


~ ~ La Tahzan....Anggap la semua ini ujian drp Allah swt untuk menduga sejauh mana tahap keimanan dan kesabaran kita..Memang meluahkan kata2 itu mudah berbanding menghadapinya..Ya,sakit.. Tapi siapa kita untuk terlalu meratapi sesuatu yg telah berlaku? Seakan seperti menyesali apa yg ditentukan Allah kpd kita..Wahai temanku,ingat..hidup ini cuma satu persinggahan..Sebab itu banyak perkara dlm dunia ni hanya sekadar seketika kerana ianya semua hanya pinjaman yg fana..


Dan bersyukurlah pabila termasuk dalam golongan yg dapat menikmati pinjaman itu..Kerana semua itu adalah ujian. Pabila Allah menguji, itu tandanya Dia memberi peringatan kpd kita supaya tidak terus leka. Lihat,.betapa Maha Pemurah Tuhan kita..


Segala ujian ini adalah pengalaman dan jadikan pengalaman ini sbg satu pengajaran dlm hidup kita. Yang baik,kekalkan..yg salah kita perbetulkan..Mari kita berusaha menjadi lebih baik supaya mendapat pedamping hidup yg baik..insyaAllah =) ~ ~

***Tak perlu mencari teman secantik Balqis,
Andai diri tak sehebat  Sulaiman..
 Mengapa mengharapkan setampan Yusof,
Jika kasih tak setulus Zulaikha..
Tak perlu mengharapkan teman seteguh Ibrahim,
Andai diri tidak sekuat Siti Hajar..
Dan mengapa didambakan teman hidup bak Siti Khadijah,
Andai diri tidak sesempurna Rasulullah..*** 
(Berkait ke?xpela nak letak gak ayat ni..^^)

Sekilas ~~ Andai ditakdirkan Allah, kamu bertemu pengganti, terimalah seadanya..Janganlah membanding2kan dgn yg sebelumnya..Terima kekurangan itu sbg keunikan, dan carilah kebaikan pada diri..Jangan mencari yang terlalu sempurna di matamu kerana sesungguhnya tiada yang sempurna di muka bumi ini..

Yg penting sekali, cintai Penciptamu dahulu supaya mendapat cinta insan yg melabuhkan cintanya kepada Penciptanya..ameenn

 

~suka ayat2 lam ni Uncategorized..MaWaRiNdAh..~

*sape yg sedang,masih,telah n bakal single..angkat tangan mcm sy  \O/.. sape yg ex single je xpyh angkt..hee..*xde niat pape* pepun, hadapi segalanya dgn redha...nasihat kpd diri sndri juga..mohon maaf andai ada silap taip kata* =)

3 comments:

miss m said...

suka gmbr tu..agak betul..sy pun sedang bersedih..tp meratapi tu xde lah..kalau dia bukan jdodh kita....buat ape lgi kita nk kejar2 kan...lau dia mmg jdoh kita...walau kita berpisah pun tetap akan bersama...insyaAllah..:)

masz86 said...

kita doa supaya.. hamba Allah yg putus kasih ni tabah...dan Insya-Allah.. semoga jodah selepas ni lebih baik dr sebelumnya... AMIN

-:muwm:- said...

dah lama x skodeng blog kak nadiah dgn adik fatimah.. blog sendiri x payah cakap dah k.o...
nanti raya meh la datang rumah, n xkan xnak buat mcm tradisi biasa ramai2?.. lg insyallah kalau tak ada aral melintang akak no.2 org akan ke jinjang plamin plak.. mari la datang rumah macam dulu. ok?